Het Boek

De Stichting Karel Mollen en uitgeverij Lecturis-Dato geven in 2021 uit het boek:

Karel Mollen, de Laatste Valkenier

Auteurs zijn Joke Peels-Mollen, Ingrid-Molenaar-Peels (fotografie), Robert Peels (redactie) en Sophie Peels (desk research).  Het boek wordt uitgegeven in het Engels en in het Nederlands, in beide gevallen ook in een luxe-editie. Het boek beschrijft leven en werken van Adriaan en Karel Mollen van 1816 tot 1935. In het boek wordt een overzicht gegeven van alle fournituren, gereedschappen, brieven, foto’s en documenten die 180 jaar in het Mollen archief zijn bewaard en deels nog nooit gepubliceerd. Het verhaal wordt verteld aan de hand van een bloemlezing uit 100 jaar boeken en artikelen die over de Mollens geschreven zijn. Speciale belangstelling gaat uit naar de adressenlijst en het bestellingenboekje, waaruit de mondiale rol van Valkenswaard in de valkerij duidelijk zal blijken. Dit rijk-geïllustreerd, groot, full-colour, hardcover boek (24×33 cm) heeft meer dan 224 pagina’s.

De luxe-editie van “Karel Mollen: de Laatste Valkenier” wordt geprint op 170 gsm kunstdruk gestreken papier en gebonden in echt leer. Een portret van Karel Mollen, een exclusieve print van een schilderij gemaakt door de kunstenaar en valkenier Mark Upton, is inbegrepen in elk exemplaar.  De Engelstalige luxe-editie is gelimiteerd tot slechts 50 exemplaren voor de handel, genummerd (1 tot 50) en getekend door de auteur, plus vijf extra exemplaren voor de Mollen familie (getekend en genummerd I tot V). De Nederlandstalige luxe-editie is gelimiteerd tot slechts 20 exemplaren voor de handel, genummerd (1 tot 20) en getekend door de auteur, plus tien exemplaren extra voor de familie Mollen (getekend en genummerd I tot X).

De Engelstalige hardcover editie kan besteld worden op www.anglebooks.com.

Omdat de publicatiedatum is vertraagd naar april/mei kan de Engelstalige hardcover editie nog tot eind maar 2021, alleen voor levering naar een adres in Nederland, besteld worden door een email te sturen naar info@karelmollen.nl met daarin naam en afleveradres en “English Hardcover”. Deze Engelstalige editie gaat €49,65 kosten, inclusief VAT en bezorgkosten naar een adres in Nederland. U ontvangt een bevestiging per ommegaande en een rekening als de publicatiedatum dichterbij komt. De namen van diegene die besteld hebben voor eind september zullen in het boek vermeld worden.

De Nederlandstalige hardcover editie, getiteld “Karel Mollen, de Laatste Valkenier” gaat €39.95 kosten, inclusief VAT, exclusief verzending. Deze Nederlandstalige editie kan besteld worden voor levering naar alle landen in de wereld, door een email te sturen naar info@karelmollen.nl met daarin naam en afleveradres en “Nederlandse Hardcover”. U ontvangt een bevestiging per ommegaande en een rekening als de publicatiedatum dichterbij komt. De namen van diegene die besteld hebben voor eind september zullen in het boek vermeld worden.

De luxe-editie in het Engels en de luxe-editie in het Nederlands gaan € 250 kosten, inclusief VAT, exclusief verzending. Deze Luxe-edities kunnen besteld worden voor levering naar alle landen in de wereld, door een email te sturen naar info@karelmollen.nl met daarin naam en afleveradres en “Nederlandse Luxe Editie” of “Engelse Luxe Editie”. U ontvangt een bevestiging per ommegaande en een rekening als de publicatiedatum dichterbij komt. De namen van diegene die besteld hebben voor eind september zullen in het boek vermeld worden. De Nederlandstalige luxe editie is al bijna uitverkocht.

*** GO TO ENGLISH TEXT ***