Boek

De Stichting Karel Mollen en uitgeverij Lecturis-Dato hebben een boek uitgegeven:

Karel Mollen, de laatste valkenier

Auteurs zijn Joke Peels-Mollen, Ingrid-Molenaar-Peels (fotografie), Robert Peels (redactie) en Sophie Peels (desk research).  Het boek wordt uitgegeven in het Engels en in het Nederlands, in beide gevallen ook in een luxe-editie. Het boek beschrijft leven en werken van Adriaan en Karel Mollen van 1816 tot 1935. In het boek wordt een overzicht gegeven van alle fournituren, gereedschappen, brieven, foto’s en documenten die 180 jaar in het Mollen archief zijn bewaard en deels nog nooit gepubliceerd. Het verhaal wordt verteld aan de hand van een bloemlezing uit 100 jaar boeken en artikelen die over de Mollens geschreven zijn. Speciale belangstelling gaat uit naar de adressenlijst en het bestellingenboekje, waaruit de mondiale rol van Valkenswaard in de valkerij duidelijk zal blijken. Dit rijk-geïllustreerd, groot, full-colour, hardcover boek (24×33 cm) heeft 256 pagina’s.

De luxe-editie van “Karel Mollen: de Laatste Valkenier” is geprint op 170 gsm kunstdruk gestreken papier en gebonden in echt leer met goud opdruk. Een exclusieve print van een schilderij van Karel Mollen gemaakt door de kunstenaar en valkenier Mark Upton, is inbegrepen in elk exemplaar.  De Engelstalige luxe-editie is gelimiteerd tot slechts 50 exemplaren, genummerd (1 tot 50) en getekend door de auteur, plus vijf extra exemplaren voor de Mollen familie (getekend en genummerd I tot V). De Nederlandstalige luxe-editie is gelimiteerd tot slechts 20 exemplaren, genummerd (1 tot 20) en getekend door de auteur, plus tien exemplaren voor de familie Mollen (getekend en genummerd I tot X). De Nederlandse  luxe-editie is uitverkocht.

De Nederlandstalige hardcover editie, getiteld “Karel Mollen, de Laatste Valkenier” kost €44.95, inclusief BTW, exclusief verzending. Deze Nederlandstalige editie kan besteld worden door een email te sturen naar info@karelmollen.nl met daarin naam en afleveradres en “Nederlandse Hardcover”. De hardcover is ook te koop in de betere boekhandel.

De luxe-editie in het Engels voor de handel  is uitverkocht. Het laatste exemplaar is verkocht in november 2022 aan een Amerikaanse valkenier, schrijver en natuurbeschermer.

Nieuwe informatie: door omstandigheden heeft de Stichting nog één exemplaar van de Engelstalige luxe-editie voor de familie in voorraad, met Romeins nummer V. Dit boek kan echter alleen verkocht worden aan een afstammeling van Adriaan Mollen.

De Engelstalige hardcover kan besteld worden op www.anglebooks.com. Uitsluitend klanten in Nederland kunnen een mail sturen aan info@karelmollen.nl.

*** GO TO ENGLISH TEXT ***